21. marraskuuta 2011

Joulukalenteri on mielessäin...

Helsingin Aleksin Jouluvalot syttyivät eilen. Oli ihana olla paikalla koko perheen voimin. Ennen kaupunkiin lähtöä tytöt ottivat jo ennakkoa ja laittoivat omaan pihakuuseen valoja ja palloja. Olipa ihana hetki mennä teelle ja kaakaolle kylmästä ja pakastavasta ulkoilmasta ennen h- hetkeä. Joulupukin tervehdys pitää nähdä ja kuulla, kokea ensimmäiset Sibeliuslukion laulamat joululaulut ja se "fiilis". Nyt voi joulun odotus virallisesti alkaa.

Joulukalenteri on aina mielessäin tässä kohtaa. Itse rakastan perinteisiä saksalaisia paperikalenterita joita saa erikoisliikkeistä ja Stockalta


Moni meistä kuitenenkin haluaa askarrella joulua odotellessa omat kalanterinsa ja laitankin tähän pari mukaan tarttunutta ideaa.





Sopii mielestäni hyvin perheeseen jossa on isompia lapsia. Marié " uskoo" sen verran vielä tonttuihin että antaa tonttujen vielä tänäkin vuonna tuoda kalenteri 1.12 yönä sängyn viereen. Ajatella, mihin kaikkeen ne tontut ja pukit oikein pystyvät!

Lisäksi meinaan varastaa niin ihanan namuohjeen työkaveriltani ja laittaa sen myös tänne meidän kaikkien iloksi. Niin helppo ja herkullinen pieni makea jota kömpelömpikin kokki joutaa valmistamaan.

Rocky Road

600 g maitosuklaata
2 rkl voita
100 g (2 1/2–3 dl) pähkinöitä (esim. pekaani)
1 dl rusinoita / kuivattuja hedelmiä / kookosta / tai lisää pähkinöitä
100 g vaahtokarkkeja
2 dl riisimuroja

• Levitä voi- tai leivinpaperi uunipellille tai laakean vuoan pohjalle. Esimerkiksi lasagnevuoka käy hyvin.

•Jos pähkinät ovat suuria, kuten saksanpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä, leikkaa niitä veitsellä leikkuulaudan päällä vähän pienemmiksi. Paloittele suuret vaahtokarkit saksilla pienemmiksi paloiksi.

•Paloittele suklaa kattilaan. Lisää voi suklaan sekaan.

•Sulata suklaa-voiseosta hyvin miedolla lämmöllä ja sekoittele koko ajan pohjaa myöten. Suklaa palaa helposti pohjaan.

•Sekoita pähkinät, rusinat, vaahtokarkit ja murot sulaneen suklaan sekaan.

•Levitä seos taikinanuolijan tai lastan avulla heti voi- tai leivinpaperin päälle ja tasoittele pinnalta. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt levy haluamasi kokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä.
Helsingissä tarjolla olleessa RockyRoadissa oli pekaanipähkinöitä reilummin ja rusinoita ei ollenkaan.


Tämä herkku toimii myös lahjavinkkinä, mutta velvoittaa silloin myös koristelemaan itse lasipurkin. Ei vaikeaa siis laisinkaan!