21. marraskuuta 2011

Keittiöstämme tulee tällainen

Kaikkien vaihderikkaiden keittiösuunnittelijoiden jälkeen päätin tarttua itse tuumasta toimeen ja suunnitella juuri sellaisen keittiön kuin itse haluan.Keittiösuunnittelijat suunnittelevat... en oikein tiedä kenelle. Eivät ainakaan minulle. Hinnat olivat tuplat verrattuna tähän versioon (ja sisälsi vain halvimmat laminaatit + altaat +hanat )ja budjetti tulee kestämään sekä puu tai kivitasot + juuri "Sen" hanan ja "Sen" liesituullettimen mitä olen himoinnut kaikki nämä vuodet.

Vielä muutama sananen suunnittelijoista. Ainoa mitä sain näistä suunnittelupalveluista oli perus-bulkki-kamaa. Ihan hirveää siis. Varmasti jollekin jees, jos haluaa perusjuttuja eikä yhtään enempää. Jos haluat peroonallista otetta, niin sitä on turha toivoa. Yrititn kyllä sitkeästi mutta pyynnöt menivät kuuroille korville. Se tuli selväksi tämä keittiö mikä tuossa on noilla tarvikkeilla olisi mennyt suoraan kaikilla toimittajilla reilusti yli 20 000e mutta nyt pystymme nipistämään kustannukset alle 15000e.

Jos haluat jotain oman näköistä mutta täytyy pysyä tietyissä hintaraameissa, netistä löytyy erittäin helposti kontakteja ja tietoa miten edetä. Päätimme ottaa keittiön Ikeasta, tasot otamme joko Bauhaussista ( puiset) tai Diapol ( kiviset ) . Hanan voi tilata esim. Ebaysta jos ei halua maksaa itseään ihan kipeäksi.

Tässä maisitiaisia ja vähän kuvia mielikuvituksen päälle. Tämä on tehty Ikean suunnitteluohjelmalla, oven malli on valkoinen mutta saattaa vielä muuttua, riippuen lattian väristä. Kaapit, koneiden paikat ym. on ja pysyy.




Lavuaariksi valitisin tämän Ikean posliinisen ison keittiöaltaan joka on edullinen ja suuri. Suuri oli se mitä olimme hakemassa alusta saakka joten ihan upea löytö kaikkien näiden eri vaihtoehtojen joukosta


Hana tulee olemaan Axorin Citterio sarjan korkea teollisuus hana.
Tätä olen himoinnut alusta saakka ja se oli myös lähtökohtana koko keittiön suunnittelulle!


Koska keittiö on auki ruokailutilaan ja olohuoneeseen ja väliin tulee
saareke johon pakosta joudun sijoittamaan sekä induktiolieden ja kaasulieden niin liesituulettimen tulee olla kaunis ja kruunata keittiön ihanuus. Tässä esittelen kolme vaihtoehtoa joista yksi on ehdoton suosikkini, jostain kumman syystä ne sattuvat olemaan samalta valmistajalta?!. Voitte varmaan arvata suosikkini mutta jääkööt se vielä tässä vaiheessa salaisuudeksi. Kuulisin mielipiteitä mielelläni taas teiltä, mikä näistä vaihtoehdoista sopisi parhaiten juuri tuohon yllä olevaan keittiöön.

Savon Twin


Savon Star


Savon Elica Victoria