5. tammikuuta 2012

Uusi vuosi - Uudet kujeet

Joulu meni ja vuosi vaihtui- voimia kerätessä. Lue: nukkuessa ja syödessä. Olipas ihanaa kun lunta alkoi satamaan aatonaaton iltana ja Joulu sekä Joulupäivä olivat valkoisia! Voi kuinka olinkaan kaivannut mökille ja puusaunaan. Sai vain nukkua, lukea kirjoja, katsoa töllöä ja saunoa. Avantokin oli väännetty mutta en sitten uskaltanutkaan sinne hypätä. Ja puhein oli suljettuna 3 vrk ja nettikielto oli voimassa koko viikon. Minua ainakin reuntouttaa irroittautua kaikesta shköisestä ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille muillekin.

Uusi Vuosi oli sitten yhtä lasten juhlaa. Ja ei ainotakaan kuvaa jota voisi tänne laittaa. Lapsia 8 kpl ja 3 aikuista. Tässä kohtaa laskin lapseksi myös esikoisen joka liukeni kuitenkin yöhön jossain vaiheessa iltaa. Täytyy sanoa että hauskaa oli Singstarin ja paukkujen kanssa-. Lapsetkin näyttivät viihtyvän koiria unohtamatta.

Bebe ja Möhkö rakastavat lapsia ja voi että kun oli heilläkin ihanaa kun rapsuttelijoita ja halaisijoita riitti koko illaksi. On hauska katsoa sivusta koiran hivutustekniikkaa kuinka päästä rapsuteltavaksi niin että lapsi ei oikein ymmärrä missä vaiheessa joku on tullut kainaloon takaviistosta hissutellen , pää sylissä ja lapsenkäsi korvalla silittämässä. Nautinnollista siis kerrassaan tykkäsivät Bebsu ja Möhkis.

Niin ja kyllä siellä rakenuksellakin jotain on tapahtunut. Nyt taitaa olla vain se vaihe että minun silmissä ne miehet vain "sotkevat" siellä joka päivä ja mitään ei näy?! Todellisuus taitaa olla rakenteiden rakentamista mutta mitäpä minä miistä tajuan. Onneksi ymmärrän että töitä on tehty kun on lattialla hirveä määrä kaikkea epämääräistä siivottavaa. Sähköt alkavat olla järjestyksessä ja loput yksittäiset seinät lyödään varmaan kiinni hetkenä minä hyvänsä. Putkimies alkaa laittamaan nyt 2 krs lattialämmitystä paikoilleen ( siis niitä putkia) koska lattiavalu on tulossa 11.1. Sen jälkeen yläkertaan asennetaan oikeat ovet ja seinät tasoitetaan.Se tarkoittaa siis sitä että tässähän joutuu näköjään kohta alkaa ihan oikeasti tilailemaan niitä tapetteja ja laskeskelemään niiden menekkiä ainakin 2 krs. osalta.

Lomat on taidettu lusia ja hommat jatkuvat taas. Lomasta huolimatta emme malttaneet pysyä pois tontilta kokonaan vaan keskiviikkona aloimme raivata pihaa ulkopuolta talvea varten , lajitella rakennusjätteitä ja siivota. Tuli niin hyvä mieli kun saimme siivottua paikat suurinpiirtein ennen lumen tuloa. Lupaan tänne muutaman kuvan viikonlopun jälkeen. Lainaan kameraa vaikka joltain kaverilta jotta saisimme muutaman tämän hetken otoksen. Kuka näitä löpinöitä edes jaksaa lukea mutta toimiipahan edes itselle rakennusajan päiväkirjana.

Yksi merkittävä juttu sattuikin muuten eilen. Mika meinasi pudota katolta mutta sai otteen jostain telineen osasta ja ainoaksi vammaksi jäi vääntynyt peukalo joka nyttemin on aivan turvoksissa ja sininen kämmentä myöten. Mies sais siis pitää henkensä ja terveet raajat noin muuten ja vaimo sai pitää miehensä. Karmea juttu ja elävä muistutus nyt toisesta " läheltäpiti" tilanteesta. Turvallisuus ennekaikkea!