27. helmikuuta 2012

Puutarhan trendit 2012 by Marina

Uusia tuulia maailmalta vai uudelleen kierrätystä? Päättele itse. Keräsin tähän muutamia mielenkiintoisia aiheita mitä kokeilla ensikesänä puuratahassa tai parvekkeella. Parasta on se että puutarha ja kasvit ovat nyt Hip & Pop. Puutarhatrendit a´la Marina 2012



1. Helppohoitoisuus

Kiireisen työn ja arjen äärellä jokainen tahtoo rentoutua puutarhassa tai parvekkeella. On tärkeä valita oikeat kasvit jotka saavat kasvaa rauhassa ilman massiivista hoitoa, kastelua ja leikkausta - Villinä ja vapaana. Tilan pitää myös ehdottomasti kestää kauniina ystäviä, lapsia ja eläimiä. Sen pitää olla tila josta nauttitaan ja joka palvelee sinua. Emme halua olla puutarhojemme orjia!





2. Kasvata oma ruokasi

Haluammeko tietää mitä syömme? Minua se ainakin kiinnostaa. Voin sanoa rehellisesti että jos tietäisitte missä olosuhteissa ja millä aineilla keskieuroopan vihannekset kasvatetaan marjoista ja hedelmistä puhumattakaan niin monelta jäisi tomaatit ja kurkut lautaselle. Se on yksi erinomainen syy viljellä omat vihannekset pihassa tai parvekkeella. Vaakatasossa tai pystyssä päin, ihan miten tilaa riittää.






3. Kierrätys

Puhukoot kuvat puolestaan. Kuormalavoista saan rakentaa ensikesänä puutarhaan istutusaltaita, puutarhasohvia ja pöytiä. Niitä riittää tässä talossa rakennusprojektin myötä joten isotkin löhödivaanit onnistuvat!




4. Puutarha heinittyy ja villiintyy

Helppohoitoisia kasveja mukaanlukien kukkaloistoa. Haluamme lähelle luontoa tänä urbaanina aikana. Vaikka itse olenkin vannoutunut muotopuutarhan ystävä niin kuka voisi kiistää hallitsemattomien heinien kauneutta? Voin aina vain ihastella upeiden heinien eri struktuureja, samoin kuin luonnollisten perennojen loistokkuutta. Voi mitä värejä ja muotoja!