19. kesäkuuta 2012

Aikaa... ja rahaa- Uusi elämä maalla


Eikös olekin jännä juttu. Kun luette ja katsotte tätä blogia, niin näyttää siltä että asiat etenevät todella verkkaisesti. Kun itse selaa taaksepäin näitä kirjoituksia niin eihän ne näytä oikein miltään. Joku pala sieltä ja toinen täältä. Jos harkitset rakentamista niin aika on pahin vihollinen. Meillä oli omasta mielestämme väljä aikataulu mutta siitä huolimatta tekee tiukkaa päästä muuttamaan elokuussa.


Mikä / mitkä asiat ovat vaikuttaneet meillä?


- Monimutkainen ja vaikeasti rakennettava talo. Mm. katon asennus ja pellitykset, listoitukset ja erilaiset sisäänvedot, alaslaskut ja miljoonat jiirikulmat.

-  Timpuri numero 1. Elokuussa 2011 jouduimme tyhjentämään sorat talosta ja tekemään talon soratäytön uudestaan. Kiitos erinomaisen sen aikaisen timpurimme. Aikahukka - 6 viikkoa ja rahallisesti n. 5000e. Betoni päästiin valamaan vasta lokakuun puolessa välissä. Vasta sitten pääsimme yläkerran kimppuun ja sinne kipsivalu tuli Marraskuussa.

- Putkimies. On kyllä mukava ja asian osaava- kun jaksaa tulla tontille. - 10 vkoa

- Sähkömies. Osaava ja mukava, oikeasti ihan paras mutta koko ajan ulkomailla :D

- Projektin johtaminen amatöörimäistä, käytännössä sitä ei ole. Mika tekee parhaansa työmaalla, autoja korjatessa ja ajaessa taxia. On monen tulen välissä, minä töissä fulltime ja raksalla vain iltaisin kun päätöksiä pienistä asioista tehdään päivällä timpureiden kanssa.



Kaikesta hiestä ja kahdesta pahasta riidasta huolimatta olemme kohta onnellisia ja köyhiä talon omistajia. Kyllä rakentaminen vie kaikki rahat, ei sille mitään voi. Moni kyselikin budjettiamme ja sanoimme että sitä ei ole. Pyrimme tekemään kaikki asiat niin edullisesti kun mahdollista mutta tyylisämme tinkimättä. On pakko panostaa tässä vaihessa asioihin mitä ei voi vaihtaa tai uusia helposti. Tällaisia oli mm. takka, alakerran kivilattia ja kylpyhuoneet. Säästämme keittiössä, yläkerran lattioissa ja kiintokalusteissa.

Vielä hetki menee että kaikki on valmista muttoa varten mutta nyt alan olemaan jo toiveikas. Tosin projetimme on 1/ 3 vaiheessa. Autohallin rakennuslupa on myönnetty 160 neliölle ja kasvihuoneen pohjat tehdään samaan hengenvetoon. Myös hevosstallin sorapohjat tehdään valmiiksi tänä syksynä jos suinkin voimat riittävät. Heinäpelto / kukkaketo kylvetään tänä syksynä odottamaan ja kasvamaan. Jonain kesänä siellä vielä laiduntaa hevosia,  muutama lammas ja kenties lammessa polskuttelee ankkoja.