29. kesäkuuta 2012

Elämä hermoromahduksen jälkeen

Huolia Huolia Huolia

Rahahuolia, aikatauluhuolia, aikahuolia. Vaikka olemme lomalla, tuntuu että aika ei riitä. Tehot ovat selvästi laskeneet ja olen ollut todella laiska jo viikon ajan. Päätin juuri nyt ryhdistäytyä ja tarttua pensseliin. Vaikka talo alkaa näyttää valmiilta on siellä vielä paljon yksityiskohtia jotka vaativat keskittymistä. Tässä muutamia esimerkkejä.

Vaatesäilytys on nyt valmis- Maalaa sisältä valmiiksi

Tekninen tila - Vasta 1 kerros pohjamaalia, lattiakin tekemättä.

Porraskäytävä- Maalaus ( todella hankala hioa ja laittaa kuntoon sen korkeuden takia. Telineet pitää rakentaa että pääsee hommiin)

Katto- Piipun pellitys tekemättä

Ulkopuolen maalaus täysin kesken.


Toivon että tästä päiväkirjasta on jotain apua myös tuleville rakentajille. Siksi on pakko puhua myös rahasta. Tähän saakka pääsimme kutakuinkin omillamme mutta nyt on tultu siihen pisteeseen että pankkiin on pakko mennä. Erään rakentajaystävämme kanssa kauhisteltiin sitä kuinka paljon rahaa menee myös loppuavaiheessa. Ei ne laatat mutta kaikki ne aineet sinne laattojen ja tapettia alle maksaa maltaita. Lisäksi tein alustavaa budjettia vielä kaikesta siitä mitä puuttuu

- Kivilattia alakertaan n. 5000e
- Kaide portaisiin n. 2000e
- Laatat kodinhoitohuone 300e + 300e
- Laatat saunaosasto 800e
- Lattia yläkerran kylpyhuoneeseen ( en ole vieläkään valinnut ) ehkä 400e?
- Keittiö ikeasta 7500e ( sisältää muuten kodinkoneet! )
- Kodinhoitohuoneen kiintokalusteet Ikeasta 2800e
- Maalit / vahat  portaisiin + puurakenteisiin ???
- Led valaistus 500e ( tukusta ja Kiinasta) 
- Putkimiehen lopputyöt ???

Viivan alle jää siis - 20 000e vaikka kuinka säästäisimme

__________________________________________________



Autotallin rakennus on myös aloitettu. Ja tässä on nyt säästetty. bongaamme pohjan murskeita milloin mistäkin. Ja se on kannattanut. Kyse on kuitenkin 160 neliön tallista niin kuormia menee kymmeniä. Se että maksaa pelkästä kuljetuksesta eikä sisällöstä on pelkkää säästöä. Se on opittu tämän vuoden aikana. Perustukset pitäisi vääntää elokuuun aikana ja lattiavalu tehdä heti perään jotta jää kuivumaan syksyä vasten. Ja sitten ne seinät vaan tekoon silläaikaa. Onneksi talli on satakertaa helpompi ja yksinkertaisempi ilman sisusteita rakentaa. Budjetti on tiukat 60 000e ja sillä sen on pakko nousta. Katsotaan ensikeväänä olemmeko oppineet tästä taloprojektista mitään jota voisi tässä hyödyntää :D.

Nyt on aika lähteä raksalle. Hyvää työpäivää Meille kaikille!