18. syyskuuta 2012

Päiväkirjamerkitä

Täytyy ihan itseään varten tässä kirjoittaa vaihteeksi päiväkirjaa

- Putkimies on edelleen kadoksissa
- Sähkäri Thaimaassa ( sovitusti )
- Anttennimies kävi tsekkamassa ja jätti kustannusarvion. Pyysimme aloittamaan työt- ei ole näkynyt
 -Peltimies pellitti piipun mutta unohti koteloinnit. Täytynee soittaa perään että minä vuonna tulee tekemään loppuun
- Takkamies oli käynnyt salaa rakennuksella, ilman että ilmoitti meille ( ei ennen eikä jälkeen.) Kiitos valppaille naapureille tiedosta. Takkamantteli ei vaihtunut marmoriseksi mutta ilmeisesti pääliosaa on käsitelty jotenkin. Toinen osa on edelleen tekemättä kunnolla. Eli taas lähtee mailia menemään ja nyt myös kuluttaja- asiamiehelle. www.takkatiimi.fi. , pistäkääs muistiin. Kaunis se takka on  siitä huolimatta, vaikka ei ole ihan sitä mitä ostettiin.

Sitten rakas IKEA- Halpa ja Helppo.

 Kaikki on suhteellista. Tilaus tehtiin Elokuussa ja toimitus luvattiin viikolle 35 päivämäärällä 28.8. Toimistus saapui kuitenkin paikalle viikolla 36 iltayöstä 5.9.

Nyt olemme kasanneet keittiön ja kodinhoitohuoneen laatikostot ja mekanismit suurelta osin. Jääkaappien ja liesien rungot kiinnitetty ja vitriinit laitettu seiniin. Viikonloppuna sitten aloimme sovittelemaan integroitavia jääkaappeja runkoihin niin ilmeni että ne eivät sovi yhteen. Myyjä ei ollut vaivautunut kertomaan että valitsemani malli käy vain mataliin runkoihin. Ikealta ehdotetiin että kiinnitän yläkaappien ovet jääkaapin oviin kiinni kulmaraudalla, että ei se mitään haittaa. Jaa, tämäkö on IKEAn integrointia. Ovet kiinni toisiinsa raudoilla että näin.

Käytännössä se tarkoittaa IKEAssa nyt tätä. Meillä on 100cm jääkaapin ovi mihin on olemassa 90cm korkea integroitava ovenkappale. Tämä pitää liittää kulmaraudalla myös ylemmän kaapin oveen niin että koko hässäkkä aukeaa aina kokonaan ja kummallinen rako jää keskelle jääkaapin ovea? Noup.

Minulle se tarkoittaa ; Hakekaa integoitavat jääkaappi/ pakastinkaappinne ( jotka ovat seinissä jo kiinni) pois kiitos. Olen maksanut tästä keräys- ja toimituspalvelusta ja keittiön on myynnyt ammattitaitoinen IKEA myyjä. Myyjä on tehnyt virheen jonka korjaatte. Koska vitriinit ja uunikaappi ovat paikoillaan emme voi enää irroittaa niitä ja säätää uusiin ja matalampiin korkeuksiin, pelkästään jo huonekorkeuden takia . Tämä myös tarkoittaisi sitä että vitriinikaapitkin kuuluisi mitoittaa uudestaan. Eli ei käy. Rahat on palautettava.

IKEA; Ilman muuta toimimme näin. Saatte lahjakortin joka vastaa tätä summaa.

Minä: Ja milla tavalla tämä ratkaisee ongelmani jos  teillä ei ole korkeaan kaappiin , meille sopivaa jääkaappia ja pakastinta tarjolla? Rahat ovat kiinni ikeassa joka on tehnyt virheen jo myyntivaiheessa.

1. Teillä ei ole sellaista runkoa johon sopisi meidän tarpeisiin oleva teidän malliston jääkaappi
2. Tarvitsen rahat rahana enkä lahjakorttina koska en voi ostaa jääkaappia ja pakastinta muusta liikkeesta lahjakortillanne.
3. Muuttomme on viivästynyt jo merkittävästi joka tarkoittaa sitä että lahjakotin summaa täytyy arvioida uudelleen kun saamme rahamme takaisin edes kylmälaitteista.

Tämä on nyt IKEAlla pohdittavana. Muistin kyllä kertoa missä olen töissä ja käynnistän mielellään sosiaallisessa mediassa keskustelun kaupankäyntitavoistanne. Ja miellellään keskustelen asiasta myös kuluttaja- asiamiehen kanssa jos emme saa jonkinmoista konsensusta aikaiseksi.

Nyt olemme päätyneet ratkaisuun jossa kaapit ja jää-/ pakastinlaitteet noudetaan ja kunto tarkastetaan. Sen lisäksi puuttuvat liesitasojen kaappien rungot toimitetaan ( laatikot kyllä olivat) - Tämän jälkeen reklamaatiosta soitetaan minulle ja sovitaan menetteystä.

Oma ajatukseni on että kaappien runkojen hinta täytyy palauttaa ( Peruste; Myyjän virhe) sekä myös 2 kpl jääkaappi / pakastin yhdistelmien hinta. ( Peruste; Myyjän virhe) Muihin pikkutavaroiden ja runkojen puuttumisiin , hakemisiin ja venklaamisiin käy lahjakortti Ikeaan. Viivästyksestä, muutoksista ja vaivasta pitää saada oma korvaus johon käy myös lahjakortti.

Tästä lähdetään ja seuraammeko mielenkiinnolla mihin tämä päättyy? Jännittvää. Mutta koska olen niin angstinen, niin tähän minulla riittää energiaa. Näin puramme rakennuksella kasvaneita negaatioita. Tarmokkaasti ja määrätietoisesti. Ei huutaen eikä kiroillen vaan faktat selvittäen ja miellyttävästi argumettoiden.