12. huhtikuuta 2013

Pieni ruskeapantainen poika on poissa






BH TK1 Bäbie's Garden So Hot N' Yours
Wachenstamm Bäbie´s D´Choice - V 1A, SchH3, IPO 1, angekoert IIA Ygor v. Klingbach


Olen ollut kirjoittamassa tätä koko viikon ja en ole saanut mitään aikaiseksi. Joskus se on vaikeaa ja tämän pienen ruskeapantaisen koiran kohdalla jotenkin erityisen vaikeaa. Kaikki jotka tunsivat Jonskin, 
tiesivät että tässä koirassa on jotain erityistä. 



               
                                 

Koppi !


Joni oli pienenä kovin reipas ja mieleenpainuva pentu. Kun sisarrukset nukkuivat päiväuniaan ylämökillä, tepasteli tämä pikku- ukkeli yksin ja reippasti rantaan meidän seuraksi, kun lähdin uimaan, pikku- ukko oli sitä mieltä että ui minun kanssani. Pentutestaustilanteessakin oli tätä pikkumiestä niin vaikeaa pitää pois testipaikalta. Kaikki oli niin kiinnostavaa 
ja hän rakasti ihmisiä ! 


Marjanpoimija?


Kasvattajat tekevät virheitä ja tekevät virhearviointeja myydessään pennun, niin tein minäkin. Ennen kuin Jonin asiat saatiin kuntoon, tarvittiin aikamoinen ponnistus johon osallistui myös muita ihmisiä, rakkaita ja tärkeitä-  Ilman heitä se olisi mennyt pieleen. Ihmiset ovat todella outoja, eivät kykene huolehtimaan koirasta mutta eivät luovukkaan siitä. Kun itsellä on paska olla niin eläimelläkin voi siis olla? 


Palkka tulee !


Jos alku oli kurja ja epäepäonninen niin kaikki kääntyi hyväksi, niin hyväski kuin kasvattaja voi vain toivoa. Ensin Jonski oli kuntoutuksessa Charlotan luona jonka pehmeät ja päättäväiset metodit veivät pikku - ukkoa oikeaan suuntaan. Ja sitten tapahtui se ihme jota kaikki kasvattajat odottavat. Tulee ihminen joka sanoo " Minä tahdon tämän koiran ja elää sen kanssa viimeiseen hengenvetoon saakka" Niin myötä kuin vastoinkäymisissäkin. 




Anniina ja Joni auttoivat meitä aloittelijoita kelkkailun alkuun Talvella 2012


Kuvat kertovat tässä tapauksessa enemmän kuin tuhat sanaa. Tässä on koira joka sai elää täyttä dobermann elämää viimeiseen hengenvetoon saakka. Se on saanut hakuilla, tottistella, vetää kelkkaa eläimen raivolla ja viimeisintä vuotta on ilostuttanut ja sulostuttanut Ulpu- Neiti. Jonski on aina rakastanut toimintaa ja kun katsoo näutä kuvia niin niistä huokuu iloinen, työskentelyhaluinen dobermanni.


Vaikka ei tässä mitään näyttelyhörhöjä olla niin pikku pose kuitenkin


Koira on tehnyt uskomattoman hienoa työtä TOKO- kentillä. Se mitä näistä kuvista ei näy, koira on ollut myös tavattamon kipeä. Viimeiset pari vuotta ovat olleet todella hankalia. Siitä huolimatta Anniina jaksoi hoitaa ja hoitaa, etsiä diagnoosia ja parannuskeinoa. Mutta joskus ei voi vain mitään, pitää vain päästää irti , vaikka kuinka kipeää tekisi sydämessä. 


Kelkanvetoa Helmikuussa, oli pakko päästää Ukkeli vähän revittelemään



Mitä voin kasvattajana sanoa? Olen äärettömän surullinen ja pahoillani siitä että nuori koira jouduttiin lopettamaan liian aikaisin spondyloosin ja wobblerin takia. Joni ei ole ensimmäinen tästä pentueesta, Figa meni ensin ja sen jälkeen Tiny. Olen surullinen myös siitä, että kaikki se hieno työ mitä Anniina tai Marinka tai Peppi ovat koiriensa kanssa tehneet , se on valunut hiekkaan. Olen surullinen siitä että olen tehnyt vääriä valintoja tietämättäni ja aiheuttanut tuskaa ja mielipahaa kasvattamilleni koirille ja omistajille. Olen surullinen myös siitä, että joudun lopettamaan tämän hienoluonteisen linjan isojen terveysongelmien takia. 


Joni sukeltaa


Halaan ja rutistan Anniina sinua. Ja kyllä , itken kun kirjoitan tätä. Olo on tyhjä ja pettynyt. Ikävä on suuri ja en löydä mitään viisasta sanottavaa.

Laitan kynttilän jälleen palamaan Jonskin muistolle ja katson Bebsua. Mahassa kasvaa lauma uusia dobermannin alkuja ja mietin millaisen elämän he mahtavat saada? 


Ukko löytyi!



Luonnetesti 3.4. 2011 Tuomareina: Pirjo Ojala-Laine & Auli Kiiminki

Toimintakyky +1 Kohtuullinen 
Terävyys +1 Pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty
Taistelutahto +3 Suuri
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Temperamentti +3 Vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä avoin
Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma
Loppupisteet + 182p




Liikkeestä seisominen ... Ensin täyttä höyryä eteenpäin ja jämpi seis vaikka ilmassa


Riihimäki 21.4.2010     PAKK 1, BH HYVÄKSYTTY

TOKO SM- Koe Nurmijärvellä 2011 AVO2  145.83p

                                   
TOKON SM kisat, AVO luokka



 Inkoo 29.5.2011 TOKO AVO1 199 p. ja AVO rotumestiskultaa