4. toukokuuta 2013

1 vrk.

On nyt lopuillaan, ihan juusri niin rasittava kuin osasin odottaa. Miksi tähän kenneliin ei voi syntyä edes kerran normaalin kokoista pentuetta?  . Ihan ensin haluan kiittää Michelaa,  Reetta ja Nora avusta.  Ja huomisesta aamu- unista sitten Heidiä. Tässä ollaan taas menty 2 vrk 4 h unilla ja minä kestän sitä vähän huonosti. 


VAROITUS: teksti sisältää paljon kirjoitusvirheitä ! 
Päivittelen kohta tänne kuulumisia mutta lauma vaatii minua taas luoksensa. Kuulemisiin...

No niin jospa yrittäisimme uudestaa, Olen jakanut pennut kahteen osaan: 6 tissillä 6 korissa. Näin pystyn seuraamaan paremmin pentuejn syöntiä ja koska vuorossa olevalla ihmisellä on vain 2 kättä niin lisäruokkiminen käy kätevämmin kun ottaa aina yhden kerrallaan. 

Bebsu on siis leikattu. aamuyön jälkeen supistuksen laantuivat ja muistaakseni 8 pentu syntyi pihalle kun olimme siirtämässä Bebsua autoon n. 6.30 meidän pihalla. Kuitenkin pentujen väli oli niin pitkä että osasin huolestua asiasta. Mustanpuhuva mönjä joka vuosi peräpäästä ei yhtään helpottanut asiaa. 

Päätin odottaa Hertan päivystyksen avautumista koska Bebe oli kuitenkin 10 h työn jälkeen todella virkeässä ja hyvässä kunnossa. Pääsimme Herttaan ja normaalit rutiinit tehtiin:

Röntgen: 5 pentua vatsassa joista 2 ihan kohdun pohjalla. 
Oksitosiini + Kalki + nesteytys: Yksi pentu syntyi normaalisti aika pian. Poika ei lähtenyt syömään, oli äidin kanssa koko synnytyksen ajan rinnoilla hiljaa ja vaatimattomasti mutta lopetettiin koska yleinen heikkous olisi vaatinut eritystomenpiteitä. 

..jatkuu kohta... minua vaaditaan taas paikalle :D 

Kun totesimme että on pakko leikata tein samantien sen päätöksen että kohtu otetaan samalla pois. Se osoittautui viisaaksi senkin takia koska sinne oli jäännyt runsaasti istukoita ja jälkeisiä. Mikä olisi ollut todella vaarallinen yhdistelmä tulehtuessaan. Bebe on tehnyt 2 pentueessa yhteensä 28 pentua joten eiköhän ole palvellut melko kunnialla kenneliämme. Tulevaisuutta ajatellen kohdunpoisto oli erittäin viisas teko tässä vaihessa pentueen hoidon ja Beben oman yleiskunnon ylläpitämiseksi. 

Leikkauksen miinus on että maito antaa odttaa itseään. Siispä käsiruokinnalla mennään ja yritetään pitää pennut edes hetken hiljaisena ja tyytyväisenä. Nyt on melko äänekästä ja nälkästä porukkaa koko ajan jota yritän pitää tyytyväisenä pullon kera. 

Hyvää yötä , tänään tyypit on merkattu ja huomenna ne punnitaan.  Äänekästä, sinnikästä ja taistelevaa porukkaa !