21. syyskuuta 2013

Istutuspuuhia



Tänään on se päivä kun uatotallissa nikkaroidaan appivanhempien ja meidän voimin. Ennen kuin pääsen auttamaan koolausten ja kipsilevyjen kanssa, saan tehdä minulle mieluisempaa työtä. Pääsen vihdoinkin istuttamaan ostamani taimet maahan. Ohessa lajikkeet tarkemmin ja lehtinäytteet.


Malus " Royal Beaty"

Malus " Royal Beaty" 

Prunus pumilla var. " Debressa" 

Syringa meyeri " Palibin"


Se mikä näissä on mageeta minun mielsestä on tuo rungollisuus sekä osa puun aluista katsoo maata kohden eikä kurkottele taivaisiin. Näin saan helposti massaa ja muotoa istutukksiin kun tätä maata ja istutettavaa riittää. Muutaman vuoden kuluttua ne ovat rehevöityneet ja ottavat oman paikkansa tässä niityn vieresää ja muissa istutusryhmissä.






Itse otan aina talteen sykyllä nämä laput kaikista istuttamistani asioista. Minulla ainakin on niin huono muisti että en kerralla aina muista mitä on tullut hankittua. Ja tänä syksynä varsinkaan koska on ja tulee ostettua vielä vaikka mitä. Sittenpähän näitä  lappuja selaamalla kummasti muisti virkistyy ja ei tarvitse keväällä ihmetellä että mikäs tämä on vai onko joku risu tai rikkaruoho. Sitäkin on joskus käynnyt...





Meillä satoi eilen kaatamalla lähes koko päivän. Tuuli oli heittänyt kaikki taimet sikinsokin ja kävin nostelemassa niitä kurasta sitten iltapäivällä. Voi minun kauniinvalkoista hortenssiaani!Sekin oli ihan rapainen.
Mutta ei se haittaa, toinen sade huuhtelee sen. Huomaatteko muuten... kasvimaani alku häämöttää ja tämäkin kiviaita on ilmestynyt paikoilleen mieheni uurastuksen tuloksena. Ja kyllä... minun silmäni näkevät jo pensasaidan ja alkavan englantilaisen puutarhan....