1. maaliskuuta 2014

Odottavan aika on pitkä

 
 
 
Nyt se alkaa olla käsillä, se meidän W- pentueemme syntymähetki. Uhma joka on ollut mielettömän rakastettava, iloinen, jaksava ja ahne - Tänään on tapahtunut selkeä muutos hänen käyttäytymisessään. Hän jätti ruuat tänään syömättä ja on nirsoillut aikalailla. Lisäksi Uhma on levoton, kävelee, petailee ja läähättelee aina ajoittain. Veikkaisin että alku synnytykselle on lähtenyt käyntiin. Juuri parhaillaan se taas lepäilee tuossa meidän kainalossa TV aulassa.



Olen tehnyt Uhmalle synnytyshuoneen meidän KHH lattialle. Siellä on patjaa, pyyhkeitä, lakanoita ja tilaa touhuta kun alkaa tapahtumaan. Tilan saa eristettyä muusta talosta niin että synnytys saa sujua omaa tahtiaan rauhassa ilman muita häiriöitä.

Lisäksi yläkerran aulassa on vielä oma puuhapeti mitä hän käy ajoittain mylläämässä, sillä siirrän sen alakertaan vasta kun lapsivedet menevät ja varsinaiset työntöpoltot alkavat. Ja siihen saattaa mennä vielä monta tuntia joten vietämme aikaamme toistaiseksi telkun äärellä Uhmaa tarkkaillen.

Tiedän jo nyt että tulen nukkumaan tämän yön huonosti , erittäin huonosti sillä odotan koko ajan että vedet tulevat. Avautumisvaihe voi kestää reilu vuorokaudenkin joten nyt pitäisi suunnata kaikki ajatuksen vain rentoutumiseen ja lepäilyyn  ennen maratonsynnytyksen alkua. Onneksi ystäväni Nora on lupautunut avuksi, sillä Michelan selkä on niin pahasti revähtänyt että hänen on ihan pakko levätä ensiyö relaxantien kanssa ja varmasti pari muutakin yötä vielä , jos haluaa saada sen yhtään parempaan kuntoon.

Mika ainakin näyttää ja kuuluu osaavan rentoutua. Sohvalta kuuluu hirveää kuorsausta joten putouksen finaali käydään nyt ihan eri maisemissa. Hyvä niin, siinä minulla toinen hyvä käsipari. Mika on aina synnytyksissä rauhallinen ja varma ja päästää minut jossain vaiheessa lepäämään kun tilanne alkaa selkeytymään.

Nyt toivotan teille kaikille hyvää yötä ja katsotaan mitä yö tuo tullessaan !


Minä ja Uhma 7 vko juuri ennen lentokentälle lähtöä