2. maaliskuuta 2014

Synnytys on alkanut

En osaa oikein sanoa tarkkaa aikaa mutta kyllä noita supistuksia on nyt selkeästi alkanut tulemaan. Ja nyt ne tulevat sykleissä. Ehkä tässä enne aamunkoittoa saadaan ensimmäinenlaatikkoon tuhiseman. Tiukille mnee mutta toivotaan

Kello on nyt 6.06 ja synnytysharjoitukset jatkuvat...

Koska meillä on edessä todellinen synnytysmaratooni, niin rakkaat pentujen varaajat, tämä kestää, ja kestää ja kestää: Lupaan soitella teille ihan varmasti kun voimat ja järki riittävät. Nyt joudutte tyytymään tähän informatioon mitä päivittelemme tänne.

Mutta se on menoa nyt!

HYVÄÄ HUOMENTA SUOMI !

1. Musta tyttö 7.00
2. Musta poika 7.02
3. Musta tyttö 8.24
4. Musta tyttö 8.26
5. Musta tyttö 8.57
6. Ruskea tyttö 9.18
7. Musta poika 10.24
8. Musta poika 11:10

Uhma täyttää tilauskirjaa uskollisesti eteenpäin. Väriväriltä ja sukupuoletkin menee näköjään nappiin uurin piiretein. Nyt ollaan puolessa välissä ja Uhma alkaa olla aika väsynyt. Nyt vien sen ulos ja sen jälkeen lepäillään josko sitten taas jatkettaisiin.

Kello on nyt vähän yli 11 ja tahti on ollut huikea. Uhma hoitaa pentujaan rauhallisesti ja varmasti. Nora ja Mika auttavat ja homma etenee hienosti. Polttoja ja supistuksia tulee säännöllisesti ja tahti on ollut huimaa. Minulla on toive että tämä homma viedään kunnialla loppuun saakka. Uhmalla on hyvin voimia jäljellä, se on rauhallinen ja keskittynyt ja osaa levätä väleissä. 



9. pentu on tuloillaan ja BG pentutehdas pyörii siis täyttä häkää ja hyvillä energioillaja se on musta TYTTÖ jälleen kello 11.30. Voi mikä riemu on muuten kasvattajalla kun maitoa ruiskuaa lattialle ja alustalle. Pennut ovat todella elinvoimaisia ja hyväkuntoisia sekä jänteviä. Yhtään rääpäälettä ei ole vielä syntynyt vaikka hirveän isoja nämä eivät ole koska määrä on niin karmea jälleen. Mutta onneksi syntymäkoko ei korreloi luuston vahvuuden ja koon kanssa mitenkään.

10. Ruskea narttu syntyi n. 12.30

Kello on nyt 14. 28 ja pieniä supistuksia tulee mutta muuten Uhma lepää. Aika ärhäkkää porukkaa on tisseillä ja kilpailua käydään jo nyt, muutaman unnin ikäisenä .  Kun aamun apu Nora poistui, minä menin hetkeksi lepäämään 30 min. tirsat tekevät kummasti terää :D Ehkä ajatus tästää vielä kirkastuu. Jäleisiä on tullut tasan kahdet ja tulehdusriski on suuri. Myös kaksi oletettua pentua on vilä tulematta. Uhamlla on supistuksia mutta mitään ei näy eikä kuulu. N. 16 pintaan annamme hänelle oksitosiinia koska haluamme saada jälkeiset pihalle ja mahdolliset sisällä olevat pennut myös.

Kaikki on mennyt liian hyvin, kuin suoraan mallioppikirjasta. Ehkä edellinen kokemus oli niin traumaattinen ja kauhea että nyt kerrankin pääsemme helpommalla jos vain maitoa riittäisi.


Nyt kello on 16 ja pieniä spistuksia tulee edelleen mutta luulrn että pari pentua uupuu vielä. Laitamme kohta oksitosiinin jotta saisimme ainakin jälkeiset liikenteeseen ja smoin puuttuvat pari pentua, jos ne siellä ovat. Röntgenkuva oli niin sekava että on mahdollista sekin että lauma lisi nyt koossa. Tai sitten se on minun toive ajattelua...

11. 17.03. musta narttu.

Olen ihan uuvuksissa ja karmeassa stressissä. Onneksi Nora ja Michela ovat täällä. Nyt lähtee toinen satsi oksitosiinia sillä tuntuu että siellä ehkä voisi olla sittenkin 12. pentu. Ai karmeaa. On taas jaksettava tämä hirveän kokoinen hunnilauma.