2. huhtikuuta 2014

Kevät tuo salaatit pöytään



Mitä kaikkea hyvää onkaan kun käyttää vähän mielikuvitusta. Lupaan kevään mittaan etsiä herkullisia salaattiohjeita ja postata niitä tänne talteen. Tämä ihana ja yksinkertainen resepti löytyi blogista Appelsiinia & Hunajaa.






Uunipaahdetut porkkanat appelsiinisella kastikkeella ja fetajuustolla

  • noin kilo porkkanoita 
  • 4 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1½ tl pannulla  paahdettuja juustokuminan eli jeeran siemeniä
  • 1½ tl timjaminlehtiä
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 90 ml oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • ½ suuri appelsiini
  • ½ tl sitruunamehua
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 150 gr fetajuustoa (minulla oli lampaanmaitofetaa)
  • ½ tl appelsiinikuoriraastetta
  • salaatinlehtiä (alkuperäisessä ohjeessa oli rucolan lehtiä,minulla oli jäävuorisalaattia)
  • muutama revitty basilikan lehti,koristeeksi




Pese,kuori ja leikkaa porkkanat ranskalaisten perunoiden muotoisiksi,mutta vähän ranskiksia suuremmiksi. Laita valkosipuli,jeera,chili,timjami ,etikka,60 ml öljystä sekä suolaa ja pippuria tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella (jeeran siementen tulee olla  karkeasti jauhettuja) Sekoita kunnes seos on tasaisen sileää.  Asettele porkkanatikut uuniastiaan ja kaada kastiketta päälle. Laita puolikas appelsiini keskelle,leikattu puoli alaspäin.,ja paahda porkkanoita uunissa 200 C-asteessa 40 minuuttia ,tai kunnes porkkanat ovat pehmentyneet ja hieman karamellisoituneet.  Anna porkkanoiden jäähtyä.Kun puolikas appelsiini on jäähtynyt,purista siitä mehut kulhoon. Minulla kyllä koko appelsiinin sisus irtosi kulhoon,mutta laiton hedelmälihat siivilään ja puristin niistä kaikki mehut pois.  Sekoita mehun joukkoon sitruunamehu,hunaja,loppu oliiviöljy sekä hieman suolaa ja vatkaa tasaiseksi.