1. joulukuuta 2014

Mikä ihana viikonloppu



Jos joku viikonloppu voi olla ihana niin se oli juurikin. Nautin siitä kun puhelimet eivät soi, saan olla rauhassa ja turata jotain itsekseni. Vähän leivontaa, heppailua, koirien lenkitystä ja siihen päälle Vanhan Porvoon joulunavajaiset. Olimme syömässä Gabrielissa perheen kanssa ja sen jälkeen siirryimme pieniin putiikkeihin ihastelemaan joulutavaroita. Olen sen verran oppinut että jos tuohon ihanaan pizzapaikkaan haluaa päästä syömään, niin pöytävaraus on ehdoton. Aika monta seuruetta käännytettiin ovelta joten joku muukin pitä niistä pizzoista kuin meidän perhe. Sen jälkeen palasimme kotiin kynttilän ja takkatulen ääreen. Vähän pikku leivonnaisia ja riisipuuron keittoa. Lukemista ja leffoja. Siitä oli loistava lauantai tehty.



Sunnuntaina piipahdimme naapurimme kanssa N´avetassa. Siellä oli joulumyyjäiset ja tarjolla mielettömän taitavia käsitöitä. Ihastuin moniin erilaisiin asioihin, niin paljon viehättäviä asioita joita olisi voinnut kotiinsa hankkia. Kyllä ihmiset ovat taitavia käsistään!

Joka päivä olen ajatellut tehdä 1 jouluisen asian. Sunnuntaina agendalla oli hevostalli ja sen räystääseen kiinnitettävät valot ja havuset. Valot sain kiinnitettyä ja ne palaakin siellä kauniisti mutta havuköynös on vielä vaiheessa. Sain kyllä noukittua ne metsästä kasseihin mutta siellä ne odottavat tekijäänsä. Olisko se tämän illan jouluinen teko?

Kun tulin kotiin niin minua odotti yllätys. "Vara" lapsemme olivat tulleet kylään ja saunan lasien asennuoperaatio jatkui. Ja uskokaa tai älkää,ne ovat nyt paikallaan. Who hou !!! Nyt on jäljellä valojen asennus. tai pitäisikö sanoa korjaus edsnmeeneen Lulu- kanin jäljiltä. Kani on kuollut jo vuosi sitten mutta tuhot ja muisto säilyy. Ensin kiuaspiuhat vaihdettiin upouudesta kiukaasta ja nyt siis vuorossa valot. Kyllä se Kani osasi käyttää hampaitaan kaikkeen mihin ei olisi saannut.

Lasit ovat paikallaan ja ovi myös. Työmies pitää palkita , ruualla tietenkin ! Risottoa valkoviinissä ja éntrecote , vähän salaattia ja lasi punaviiniä, kelpasi myös minulle. Hepat otin aikaisin sisälle heinää mussutamaan ja sen jälkeen on hyvä heittäytyä poreisiin rentoutumaan. Ah, mikä nautittavaviikonloppu! Ensiviikonloppuna hieman erilainen meininki mutta siitä lisää sitten joskus.