26. tammikuuta 2015

Paahdettu kasvissosekeitto



Resepti talteen iltaa varten HS sivuilta. Olemme tänään tyttöjen kesken kun perheen pää on matkoilla, silloin  me tytöt herkuttelemme hieman eri tavalla ...




600 g palsternakkaa
500 g porkkanaa
1 bataatti (noin 500 g)
4 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl merisuolahiutaleita
1 l kasvislientä




2 dl kuohukermaa
2–3 rkl silputtua tuoretta meiramia (tai silputtua tuoretta oreganoa)
vastarouhittua mustapippuria





 Kuori ja lohko palsternakat, porkkanat, bataatti ja sipulit. Siirrä kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja lisää päälle öljy ja suola. Paahda kasvikset pehmeiksi 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
 Siirrä kypsät kasvikset öljyliemineen kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kasvisliemi ja kiehauta. Tarkista maku. Jos keitto on mielestäsi liian sakeaa, lisää hieman kasvislientä.
 Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta se meiramilla ja mustapippurilla. Kääntele kermavaahto lopuksi keittoon.