Valion sivuilta bongattu helppo resepti tälle päivälle. Ihanaista ja herkullista Runebergin päivää, katsotaan tuleeko minun tortuista yhtä herkullisen näköisiä- epäilen
200 g | Valio voita |
1/2 dl | sokeria |
1 dl | fariinisokeria |
2 | munaa |
1 dl | Valio kuohukermaa |
3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
3/4 dl | mantelirouhetta |
1 1/2 dl (70 g) | kaurakeksimuruja |
1 1/2 tl | leivinjauhetta |
1 1/2 tl | kardemummaa |
1 dl | vadelmamarmeladia (paistonkestävää) |
n. 1/2 dl | vadelmamarmeladia |
1 dl | tomusokeria |
1 1/2 tl | kylmää vettä |
- Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
- Annostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin tai kertakäyttöisiin alumiinivuokiin (n. 20 kpl). Tee taikinan pinnalle syvennyksiä ja täytä vadelmamarmeladilla.
- Paista 175 asteessa n. 20 min. Jäähdytä.
- Lisää pienellä lusikalla vadelmamarmeladia leivonnaisten pinnalle. Yhdistä tomusokeri ja sen verran vettä, että saat sopivan notkean seoksen. Pursota hillosilmän ympärille.