5. helmikuuta 2015

Makeaa mahan täydeltä - Runebergin Päivä


Valion sivuilta bongattu helppo resepti tälle päivälle. Ihanaista ja herkullista Runebergin päivää, katsotaan tuleeko minun tortuista yhtä herkullisen näköisiä- epäilen

200  gValio voita
1/2  dlsokeria
1  dlfariinisokeria
2 munaa
1  dlValio kuohukermaa
3 1/2  dlvehnäjauhoja
3/4  dlmantelirouhetta
1 1/2  dl  (70 g)kaurakeksimuruja
1 1/2  tlleivinjauhetta
1 1/2  tlkardemummaa
1  dlvadelmamarmeladia (paistonkestävää)
n. 1/2 dlvadelmamarmeladia
1  dltomusokeria
1 1/2  tlkylmää vettä
Valmistusohje

  • Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen.
  • Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
  • Annostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin tai kertakäyttöisiin alumiinivuokiin (n. 20 kpl). Tee taikinan pinnalle syvennyksiä ja täytä vadelmamarmeladilla.
  • Paista 175 asteessa n. 20 min. Jäähdytä.
  • Lisää pienellä lusikalla vadelmamarmeladia leivonnaisten pinnalle. Yhdistä tomusokeri ja sen verran vettä, että saat sopivan notkean seoksen. Pursota hillosilmän ympärille.