Valion sivuilta bongattu helppo resepti tälle päivälle. Ihanaista ja herkullista Runebergin päivää, katsotaan tuleeko minun tortuista yhtä herkullisen näköisiä- epäilen
| 200 g | Valio voita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 2 | munaa |
| 1 dl | Valio kuohukermaa |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | mantelirouhetta |
| 1 1/2 dl (70 g) | kaurakeksimuruja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1 1/2 tl | kardemummaa |
| 1 dl | vadelmamarmeladia (paistonkestävää) |
| n. 1/2 dl | vadelmamarmeladia |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 1/2 tl | kylmää vettä |
- Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
- Annostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin tai kertakäyttöisiin alumiinivuokiin (n. 20 kpl). Tee taikinan pinnalle syvennyksiä ja täytä vadelmamarmeladilla.
- Paista 175 asteessa n. 20 min. Jäähdytä.
- Lisää pienellä lusikalla vadelmamarmeladia leivonnaisten pinnalle. Yhdistä tomusokeri ja sen verran vettä, että saat sopivan notkean seoksen. Pursota hillosilmän ympärille.