22. huhtikuuta 2017

Lilliputtien ensimmäinen yö


Äidin kainalossa on hyvä olla. Lilli on juuri sellainen Äiti kun koiraäidin pitää olla. Rauhallinen, varmaotteinen ja hoitava. Hän ei stressaa eikä hermoile vaan keskittyy olennaiseen eli pentujen hoitoon. Pikku Lilliputtien ensimmäinen vuorokausi on käynnissä ja nyt näyttäisi siltä että kaikki on mennyt hyvin. Jälkeiset ovat tulleet ja maitoa .. noh, sitä ei ole minun mielesäni koskaan liikaa. Jouduimme aloittamaan illalla primperaani kuurin että saadaan maito herutettua nälkäiselle laumalle.
Älkäähän hätäilkö , nämä olivat tämänkoiseksi pentueeksi melko kookkaita niin ovat myös kovin nälkäisiä. Maidolla menee joskus hetki , ennen kuin laskeutuu kunnolla. Tässä vain varmistellaan että saamme vauvat hiljaisiksi täydellä vatsalla. Kyllä huomaa mikä on nälkäisen ja kylläisen pennun ero, sen nimittäin kuulee. Nämä ovat nälkäisinä kovin kärttyisiä pikku möngertäjiä nälkäisenä mutta kylläisinä tuhisevina pikku unikekoja.

Nälkäisen pennun ääni on vaativa ja sitä en voi kiistää että tuo ääni laukaisee stessitilan omassa kehossa ja mielessä. On ollut noissa isoissa pentueissa niin paljon komplikaatioita ja olemme joutuneet käsisyöttämään ja emot ovat olleet kovilla niin nyt vaikuttaisi että päästään  niin paljon helpommalla. Itseni tuntien tila ei helpota vielä pariin viikkoon. Minulle on tärkeää että emä ja pennut voivat hyvin ja kun tässä istuu yön pimeinä tunteina niin tarkkailee kaikkea jotenkin suuremmin ja tarkemmin. Kun päivä valkenee niin tuntuu että päässäkin selkenee. On tämä hassua.

Lilliäiti nukuu nyt ja vauvat ovat syönneet. Syöttö kesti reilu 40min. ja nyt voin alkaa rentoutumaan. Ympärillä on hiljaista, muutama vielä imee joten pientä lussutusta ilmassa. Lilli kuorsaa... hän on vaipunut syvään uneen. On hyvä että hän lepää ja osaa nukkua että jaksaa taas virkeänä hoitaa lapsiaan.

Kun luette tätä on aamu jo valjennut, lupaan teille kuvia iltapäivästä, nyt lopettelen ja kuuntelen tämän biisin, minusta se sopii juuri tähän hetkeen ja ajatuksiin. Pidän sylissäni Bebeni tyttöä ja Bebeni lapsenlapsia. Rakkaitani, aarteitani.