2. heinäkuuta 2017

Täydellinen tomaattikeitto





Tomaatteja kasvihuone pullollaan? Tässäpä hyvä tapa tuhota kypsiä isoja tomaatteja ajankuluksi.


Tässä omasta mielestäni täydellisen tomaattikeiton resepti.
Hieman yli 1 litra keittoa (3:lle pääruoaksi tai ehkä 5:lle... )

Tarvitset

1 kg tuoreita tomaatteja
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä tai 2 kokonaista yksikyntistä
1-3 porkkana
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria
4 tuoretta basilikanvartta (voit säästää lehdet koristeluun tai keittää mukaan)
Ripaus kasvis- tai kanalientä , itse käytän aina kanalientä
1 rkl balsamicoa tai maun mukaan ... testaa itse
½ tl suolaa
1 tl tai 1 rkl fariinisokeria
mustapippuria maun mukaan

Ohjeet

  1. Pilko porkkana ja sipulit isoiksi lohkoiksi. Halkaise tomaatit ja ripottele suolaa, pippuria sekä ripaus öljyä. Grillaa tomaatit porkkanat ja sipulit valkosipulit vaikka edellisiltana tai paahda ne uunissa jos et pysty grillailemaan.
  2. Paahda n. 30 - 45 minuuttia. Ota valkosipulinkynnet ajoissa pois etteivät ne ylikypsy. Poista kuoret sipuleita.
  3. Lisää ainekset kattilaan. Lisää joukkoon basilikan varret ja kana/kasvisliemi. (Jos käytit tölkkitomaatteja, niin lisää jäljelle jäänyt liemi tässä vaiheessa.)
  4. Keittele hiljakseen 20-30 minuuttia. Mausta keitto suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja balsamicolla.
  5. Soseuta ja nauti, tulee muuten ihan superherkullista!