1. helmikuuta 2018

Tuisku etsii kotia



Onko Sinulla koti kohta 4-  vuotiaalle nartulle joka tarvitsee rakkautta- ja rajoja elämäänsä?

Etsin loppuelämän kotia kovia kokeneelle mustalle dobermanni nartulle. Koira on elänyt isossa koiralaumassa vailla rajoja mutta on selviytyjä.

Tuisku on

-          Erittäin vilkas
-          Liikkumattomuudesta patoutunut
-          Käyttää herkästi hampaitaan kiihtyessään esim. palloleikeissä kavereiden kanssa tai  / joutuessaan   konfliktitilanteisiin
-          Ihmisille avoin
-          On kyky rauhoittua kun elämään saadaan liikunnan, levon ja ruokailun rytmi takaisin.
-          Tulee toimeen tiettyyn rajaan saakka muiden koirien kanssa. Tarvitsee tässä kohtaa uudelta   omistajalta tukea ja apuja ja selkeät rajat. Tuiskulle ei ole juurikaan kerrottu elämänsä aikana mikä   on oikein ja mikä väärin ja hänen kanssaan on toimittu erittäin epäjohdonmukaisesti.
-          Karkailee ja ei ole hallinnassa irti ollessaan. Lällättelee mielellään. Eräässä fiksussa  hoitopaikassa   ollessaan , liinalla ja palkkauksella saatiin n. viikossa oikeille urille joten tämäkin paha tapa on   oikaistavissa. Tuisku ei sovellu kerrostaloon koska reagoi ääniin jonkin verran. On myös ilmennyt että ei voi sietää pieniä lapsia. Helpoiten soveltuisi maalaisympäristöön , lapsettomaan tai perheeseen jossa on jo isommat lapset ( kuten nyt olevassa sijaisperheessä ) . Myös remmikäyttäytyminen huonoa ja taipumus voimakkaaseen remmirähjäykseen mm. ohitustilanteissa kohdatessa vieraita koiria. Nyt 2 viikon aikana Tuisku ei karkaile pihalta eikä päästä ihmistä oikein näkyvistä. Siitä näkee että se on pitkiä aikoja yksin ja kaipaa paljon syliä ja paijausta.

Tuiskun sisarukset ovat kaikki normaaleissa perheissä harraste- ja kotikoirina. Koko Tupla Wee sakkimme ovat avoimia ja tasapainoisia perheenjäseniä. Ne ovat tutkittuja ja näyttelyissäkin palkittuja - Tuiskunkin saldolla on yksi ROP ja CACIB kun oli kunnossa.  Pääset kurkistamaan Tuiskun ja sisarusten tuloksiin täällä koiranetissä. Tuisku asustaa tällä hetkellä huostaan otettuna sijaisperheessä Oulussa ja on siirretty kasvattajan nimiin eläinlääkärin päätöksellä tällä viikolla. Tarkoitus on yhdessä eläinsuojeluvalvonnan kanssa löytää Tuiskulle perhe joka osaa antaa rajoja- ja rakkautta – Ja mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä tasapainoiseksi dobermanniksi.

Karmea viikko lähenee loppuaan ja alan hyväksymään vaihtoehdot mitä lain puitteissa on käytettävissä. Viime yö oli ensimmäinen kun sain vihdoin vähän nukuttua. Olen kasvattanut koiria yli 20- vuotta mutta en ole koskaan törmännyt mihinkään tämän kaltaiseen koirankohteluun. Se saa ihmisen sanattomaksi. Koska asia on kesken , en voi enkä halua puhua enempää mutta taistelu jatkuu. Ihmiset jotka kohtelevat eläimiä näin, ei saisi omistaa yhtään koiraa , ei yhtään.


Asia on etenee syyttäjälle , sen jälkeen käräjille jonka jälkeen tulee tuomio. Täytyy toivoa ja rukoilla että sanktiona olisi sakkojen lisäksi myös eläintenpitokielto. 


Kuvassa W - pentueemme Uhmaäidin kanssa silloin kun kaikki oli vielä hyvin.