Tulossa on viimainen viikonloppu ja mieli jo miettii miten aikansa käyttää. Olen alkanut jo vähän suunnitella kaamosvalaistusta ja ruukkujen koristeluja. Tein kokeeksi yhden kuusen rautaruukkuun ja se vaikuttaa lupaavalta. Pitäisi kammeta metsään hakemaan lisää kuusenhavusia jotta saisin tehtyä sille parin. Mataliin ruukkuihin tulee sammalta ja männynoksia mutta kuusipuut rakennan kuusen oksista. Kun pohjat ovat valmiina niihin on helppo lisätä koristeita, kun on sen aika.
Kaamosvalaistus on kasvava trendi vihdoinkin täällä
pohjolassa- onneksi. Joku tolkku pitää mielestäni olla mutta minusta on ihana
ajella ja kierrellä katsomassa joulun alla övereitäkin valaistuksia. Niin kauan,
kun joka taloa ei hullut joulumadot- ja valot valtaa, se on vielä hauskaa. Itse
pitäydyn vain valkoisessa valossa koska myös niistä löytyy paljon sävyjä kylmistä
valkoisista kellertäviin.
Meillä kotona on tavattoman pimeää aika lailla puolivuotta
elämästä riippuen siitä, miten lumi tulee maahan. Kun teen ulkokoristeita,
mietin aina kokonaisuutta valaistuksen kera. Valot lisään jo rakennusvaiheessa
mutta sytyttelen niitä ajan kanssa, palan kerrallaan. Joulun valaistus
kytketään aina ensimmäisenä adventtina kokonaisuudessaan. Siihen saakka voi
väsätä rauhassa ja ajan kanssa.
Tässä kohtaa
toivotan teille kaikille ihanaista viikonloppua, vaikka luvassa on viimaa ja
tuiskua, nautitaan elämästä. Minä
satuloin heppani, otan koirani ja lähden lenkille tuoksuvaan metsään
jonka jälkeen liityn sohvanvaltaajien seuraan lämpimän juoman kera.
Marina
50
g tummaa suklaata
2 dl maitoa (maun mukaan)
n. 0,5 tl vaniljasokeri
2 dl maitoa (maun mukaan)
n. 0,5 tl vaniljasokeri
Kermavaahtoa,
nonparelleja tai minivaahtokarkkeja
kaakaojauhetta, voit maustaa juoman myös chilillä, kardemummalla tai pikakahvilla ja voit tehdä tästä myös aikuisten version viskillä tai rommilla.Sen jälkeen juomaa voikin kutsua Lumumbaksi.
kaakaojauhetta, voit maustaa juoman myös chilillä, kardemummalla tai pikakahvilla ja voit tehdä tästä myös aikuisten version viskillä tai rommilla.Sen jälkeen juomaa voikin kutsua Lumumbaksi.
- Sulatetaan suklaa kattilassa.
- Lisätään puolet kermoista ja maito ja lämmitetään lähes kiehumispisteeseen saakka.
- Vatkataan toinen puoli kermoista vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla.
- Kaada kaakao kuppiin, lisää kerma päälle ja koristele kaakaojauheella!