Tänään meidän perhe saavuttaa yhden merkkipaalun ja juhlistamme sitä yhdessä vähän paremmalla perjantaiherkulla. Blinit kuuluvat emigranttikulttuuriin ja helmikuuhun kiinteästi. Oikeasti olemme mutustelleet niitä aina laskiaisena. Nyt en malta kuitenkaan odottaa sinen saakka vaan otamme varaslähdön
Meillä blinit
tarjotaan aina siian mädin, smetanan ja sipulin kanssa. Sitten lisäkkeinä
käytetään sienisalaattia sekä keitettyjä, murskattuja kovia kanamunia kirkastetussa voissa.
Laitan myös sillikaviaaria ja suolakurkkuja & hunajaa mutta ne jäävät
yleensä vähemmälle huomiolle. Blinithän ovat siinä jännä ruoka että ensimmäinen syödään ahmien
ikävästä, toinen nautinnolla ja kolmannella hankitaan tajuton ähky. Joka kerta
sama juttu.
Pikablinit:
3
dl maitoa
10
g hiivaa (¼ palaa)
1
tl suolaa
2
tl sokeria
2
dl kermaviiliä
n.
3 dl vehnäjauhoja
2
keltuaista
2
valkuaista
Kirkastettu
voi paistamiseen: Laita voi pieneen kattilaan miedolle lämmölle. Kun voi sulaa, voin hera valuu pohjalle ja voi
kirkastuu pinnalta.
Murenna
hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, huoneenlämpöinen kermaviili
tai jogurtti sekä vehnä- ja tattarijauhot. Nosta kulho kuumaa vettä sisältävän
astian päälle, peitä kannella ja jätä kohoamaan 1-2 tunniksi. Kun juuri on
noussut, lisää keltuaiset ja kovaksi vaahdoksi vatkattuvalkuaiset. Paista
blinit voissa edellisen ohjeen mukaisesti.