31. lokakuuta 2019

Jouluhulluus


En minä ole hullu, rakastan vain joulua. Itseasiassa se on hieman kummallista koska työhistoriani on sellainen, että lopputulos voisi olla toisenlainen. Vai mitä sanotte siitä että Runebergin Kukassa Joulu alkoi aikalailla Lokakuussa. Joulun tavarat oli tilattava ja ne saapuivat pikkuhiljaa liikkeeseen. Voi mikä riemu ja hypistely. Niin paljon kaikkea kaunista ja hienoa mistä aloimme rakennella kuivakukkanäyttelyyn upeita asetelmia. Kun näyttelyn työt oli tehty ja asiakkaiden pikkujouluviikonloppu vietetty pääsimme istutusviikonloppuun. Istututtimme urakalla koko joulun asetelmat valmiiksi kylmiöihin  valmiiksi ja siitä lähtikin täysi Joulukuun tohina päälle. Viikot ja päivät vain suhahtivat ja tunnit venyivät välillä aamuyöhön. Voi kun tietäisitte mitä kaikkea puuhastelimme.  Onneksi ihmiset ympärillä olivat yhtä hulluja niin työ oli hulvatonta ja hauskaa. Tunteja ei säästely kun kaikki piti saada ulos ja myytyä 24.12 kello 12 mennessä. Kukkakaupan vuoden tulos tehdään Jouluna, joten meno oli sen mukaista.



Siinä ehkä syy siihen että aikataulut omaan tekemiseen menevät samaa rataa ja olen rytmittänyt kaiken tekemiseni tiettyyn kaavaan. Eipä tule stressiä. Loka- Marraskuussa teen ulkoasetelmat ja havutyöt valmiiksi. Ne pääsevät koristamaan ulkotiloja mutta saavat koristeet niskaansa vasta pikkujouluna.




Samaan aikaan virittelen valot valmiiksi ja sytyttelen niitä asteittain. Idea on se, että talomme kaikki Jouluvalot ulkona ja sisällä syttyvät samaan aikaan kun Alexin Joulukadun valot, siitä on hyvä aloittaa Joulun tunnelmointi.
Tekstiilit vaihtuvat myös pikkuhiljaa 



Marraskuun hujakoilla. On sohvanpäällistä, verhoa ja tyynynpäällisiä. Tunnelma vaihtuu toiseen ja kaivan kaapista kultaa ja kristallit esille sekä . Glögipöytä ilmestyy myös ruokapöydän viereen.

Joulukuusikatselmus kannattaa myös tehdä ennen lumia ja merkata mieleisensä, niin se löytyy vaivattomasti kun on sen oikea aika. Meillähän kuusi perinteisesti noudetaan aatonaattona joten on hyvä valita se valmiiksi ennakkoon.

Koska kaikki tuo on tehty jo Marraskuun aikana, Joulukuun ajan saan keskittyä kaikkeen muuhun kuten leipomiseen, toffeen tekoon tai Joulukonsertteihin. Puuhastelen mitä huvittaa ja leivon mitä keksin. Joulukuu on tavallaan niin ohjelman täyttämä kuukausi. On Itsenäisyyspäivää, pikkujouluja, Messariviikonloppu ja meidän perinteinen BG illanistujaiset. Eli ei Joulukuussa tarvitse kattoon räkiä ja miettiä mitä tekisi. Ja koska kaikki on valmiina, ei tarvitse kuin mennä ja nauttia!