11. marraskuuta 2019

Marraskuuni on pyhitetty hyvälle mielelle ja unen metsästykselle




Tämä polvihomma on tehnyt sen, että en edes muista koska olisin nukkunut kokonaisia öitä. Pärjään hyvin kun  herään vain 5-7 kertaa mutta viikkoon mahtuu muutamia öitä, kun heräilen 10-20 kertaa. Pitkällä aikavälillä huomaan, että kroppa ja mieli on todella väsynyt ja palautuminen on kehnoa. PT n kanssa olemme yrittäneet ratkoa yhdessä ongelmaa ja nyt pientä edistystä on tapahtunut!

Pimeys aiheuttaa entistäkin väsyneemmän olon ja en tahdo pysyä hereillä iltaisin 19 eteenpäin. Olenkin kehittänyt itselleni tekemistä koko illaksi ja päästän itseni sohvalle vasta 20 hujakoilla jonka jälkeen tipahdankin aika lailla yhdeksään mennessä. Mutta… siksi viikko aikataulu pitää minut liikkeessä, liike tekee hyvää kropalle ja jaloille (Vaikka aina ei tunnu siltä) ja lopuksi myös mielelle.

Tuskien taival alullaan...
Syömisestä haluan kertoa myös kuulumisia. Pimeys on aiheuttanut sen, että laihduttaminen ei ole onnistunut. Olen 20 kg tavoitteesta jäljessä n. 4 kg. Kalorit pitäisi pudottaa 1400 tai alle että jotain tapahtuisi ja en nyt vain jaksa. Positiivista on se, että syömisen tavat ja rytmi ovat melkein hallinnassa. Sanon että melkein koska vaikein aika on tulossa juurikin näillä näppäimillä ja en halua tuhota 9 kk työtä. Syön tiedostavasti mutta en kieltäväsi. Panostan arkeen ja annan löyhää viikonloppuisin. On niin paljon nyt kaikkea juttuja tulossa, että dietti-isyöminen on yksinkertaisesti hankalaa ja pitäisi kantaa omia eväitä mukana ja siihen en suostu. Se ei ole minun normaalia elämää ja siksi kieltäydyn siitä. Mutta mitä voin tehdä, on syödä vähemmän ja harkitummin laadukasta - Arkena vähän vähemmän ja antaa nyöriä viikonloppuna.

Liikkeessä pysyn PT- treeneillä, käymme perheen kanssa yhdessä salilla ja uimassa. Salitreeneissä panostan inhokki soutuun, pyöräilyyn ja crostraineriin.  Soutu ja pyöräily ei oikein luonnistu vajaan liikeradan takia leikatun proteesin kanssa mutta on hyvää harjoitusta ja pakkomanipulaatiota omaehtoisesti. Crossari ottaa kunnon päälle mutta se onkin vempele, jossa olen ylittänyt itseni, taidan salaa pidän siitä sittenkin. Näiden lisäksi treenaan kotona coret, kehonhuoltotreenit sekä jumpattomille päiville teen mielelle rentoutusharjoitukset. Nämä ovat toimenpiteet tähän hetkeen, katsotaan mikä tilanne on joulukuun alussa. Tilanne polven osalta on sellainen, että jos jalka ei taivu joulukuussa yli 100 astetta, joudun uudestaan narkoosimanipulaatioon. Yritän välttää sen kaikin keinoin koska pääni ei kestäisi sitä taas. Jatkan siis jumppaamista täysiä.

Näiden toimenpiteiden lisäksi kävin viime viikolla urheiluhierojalla koska reisi- ja pakaralihakset ovat olleen aikamoisessa prässissä puutteellisen polvikulman takia. Käytän jalkaa väärin jatkuvasti ja se on aiheuttanut uusia ongelmia lihaksistossa. Jo ensimmäinen käynti lupaa hyvää ja varaan tälle viikolle uuden ajan. Näen siis jälleen valoa tunnelin päässä. Lihassärky on helpottanut ja leikatun polven tilanne on parempi. Leikkaamaton polveni on kovilla ja odottaa omaa vuoroaan kiltisti. Hänen vuoro tulee mutta vasta silloin olen vielä reilu 10- 15 kg kiloa kevyempi ja leikattu polveni toimii moitteettomasti. Näin olen päättänyt. Eli ensi syksynä siis.

Tästä tulikin pidempi kirjoitus ja aika henkilökohtaisiakin asioita mitä en ajatellut aluksi laittaa. Noh, tässä ne nyt ovat ja jatkan kirjoittelua varmaan ahkerammin. Mietittiin PTn kanssa, että jos kirjaan asioita ylös, saisin pidettyä tiedostavasti mielen kuria paremmin yllä-  Niin tekemisen kuin syömisenkin suhteen.





Energistä työviikkoa, meidän kodin tekstiilit on vaihdettu ja alan suunnittelmaan talon juhlavalaistusta...


Marina